Creditas přichází s Richeem, první multibankovní aplikací

Richee

Richee Zdroj: Creditas

Logo Richee
Aplikace Richee
Aplikace Richee
Creditas
pobočka Creditas
7
Fotogalerie

Máte účet u vícerobank? Pak se vám otvírají nové možnosti. Přesněji řečeno, je tu první aplikace, která umožní propojit účty u několika tuzemských bank dohromady. Aplikace Richee je k mání v pilotním provozu, ostrý provoz slibuje Creditas na podzim.

Creditas spustila pilotní provoz první mobilní multibankovní platformy na českém trhu. Aplikace Richee přináší „all-in-one banking“, kdy klient své účty v různých bankách vidí a ovládá z jednoho místa. Richee je v tuzemsku první a jedinou aplikací tohoto typu, která splňuje podmínky směrnice PSD2.

Kromě přehledů o financích aplikace generuje také statistiky příjmů či výdajů a umožní zadávat platby. Do září bude Richee dostupný v testovacím provozu omezené skupině uživatelů, nejpozději od října pak bude s novými funkcemi k dispozici všem.

V současnosti lze v aplikaci Richee mít účty Creditas, Equa, Fio a Air Bank, brzy se přidá Česká spořitelna a Moneta. Ostatní banky slibuje Creditas připojit, jakmile to bude možné, respektive jakmile ty zpřístupní své API rozhranní.

Richee nabízí přehled o celkovém zůstatku i zůstatcích na jednotlivých účtech, automaticky generuje statistiky příjmů a výdajů, včetně jejich kategorizace a usnadní tak správu rozpočtu. Má i funkci virtuálního účtu, kam si klient může doplnit vlastní data, například o hotovostních transakcích.

Od podzimu přibyde možnost z Richeeho zadávat a autorizovat platby, a to z kteréhokoli z připojených účtů, v nabídce se objeví také Richee účet a karta a možnost zřizování nových produktů.

Dalšími výhodami aplikace Richee budou různé typy notifikací, možnost nastavení platebních šablon nebo přidání příloh k transakcím, jako jsou účtenky či faktury.

Aplikaci si můžete stáhnout i v případě pokud nejste klienty Creditas, více se dozvíte zde.