Modrá pyramida přichází s aplikací, chce sto tisíc uživatelů

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Smartphone (ilustrační foto)
Smartphone
Ilustrační foto
4
Fotogalerie

Stavební spořitelna Modrá pyramida oznámila spuštění nové aplikace MP Home, která je dle vedení banky přelomovou věcí na trhu. „Po týdnu máme tisíc stažení, náš cíl je mít sto tisíc aktivních uživatelů aplikace,“ uvedl člen představenstva spořitelny Ladislav Šilha. Zhruba dvacet procent uživatelů by dle předpokladů mělo být z řad stávajících klientů banky, zbytek nových. 

Aplikace má dva cíle. Jednak pomůže klientům se správou smluv a aktivit, které se spořitelnou mají, za druhé pomůže s financováním i nákupem nemovitosti. „Aplikace provede klienta celým procesem od žádosti o úvěr po vyčerpání peněz. Tím to nekončí, v aplikaci máme agregovaný přehled všech prodávaných nemovitostí na českém trhu,“ vysvětlil Šilha.

Klient spořitelny může v aplikaci – skrze realitního partnera spořitelny - rovnou kontaktovat makléře prodávajícího vybranou nemovitost a také svého finančního poradce. „Pracovně aplikaci říkáme uberizace pořízení bydlení,“ poznamenal Šilha. Šéf Modré pyramidy Pavel Jirák uvedl, že jeho banka chce být lídrem v digitalizaci stavebního spoření, rovněž má cíl stát se bezpapírovou společností. „Už nyní 87 procent dokumentů podepisujeme digitálně,“ uvedl. Modrá pyramida vyvíjela aplikaci ve spolupráci s technologickou firmou Cleverlance.

Pavel Jirák dodal, že trh stavebního spoření prochází nyní složitějším obdobím. Jednak kvůli regulaci ČNB v oblasti nákupu nemovitostí a dále kvůli vysokým cenám realit, jejichž růst předstihl růst mezd. V roce 2020 by se podle něj měl trh stabilizovat na objemu 180 až 200 miliard korun. V krátkodobé predikci Jirák počítá úroveň úrokových sazeb na nemovitostních úvěrech v rozmezí 2,2 až 2,5 procenta. „Je ale velice těžké cokoli předvídat,“ dodal.

Modrá pyramida má aktuálně 500 tisíc klientů, 180 obchodních míst a 700 poradců. Krom poskytování stavebního spoření prodává také pojištění i penzijní připojištění pro mateřskou skupinu Komerční banky, věnuje se rovněž finančnímu poradenství.