Raiffeisenbank spustila novou verzi Mobilního eKonta

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank Zdroj: profimedia

Se začátkem března budou moci klienti Raiffeisenbank v mobilním bankovnictví spravovat své cizoměnové účty a díky automatickému vytváření databáze protistran se zjednodušují zpětné platby. Aplikace též klientům nabízí upravenou žádost o spotřebitelský úvěr nebo povolený debet.

Největší novinkou je úprava práce s měnovými složkami běžných účtů. V aplikaci lze nyní jednoduše aktivovat úplně novou měnu ke stávajícímu účtu nebo si nastavit vybranou měnu jako hlavní.

Pokud si klient změní před cestou do zahraničí hlavní měnovou složku například na eura, veškeré realizované platby kartou a výběry z bankomatů budou blokovány v dané měně. Je však důležité myslet na dostatek prostředků na používané měnové složce.

Přepínat mezi měnami, kterých banka nabízí v případě Aktivního nebo Prémiového účtu je devatenáct. Měnovou konverzi lze snadno provést podržením a přetažením jedné měny na druhou.

Aktualizovaná aplikace umožňuje i změnu tarifu běžného účtu. Na detailu běžného účtu v sekci Nastavení si může klient vybrat Chytrý účet, který je s nulovými poplatky nebo Aktivní účet za 49 korun měsíčně. Změna se aktivuje od následujícího měsíce a možnost volby platí jak pro retailové, tak podnikatelské účty.

Přehled novinek:

  • Zjednodušená práce s měnovými složkami
  • Automatická databáze zjednodušených vzorů z příchozích plateb / protistran
  • Úpravy na žádostech pro úvěrové produkty – spotřebitelský úvěr a povolený debet
  • Změna tarifu na běžných účtech
  • Nová grafika při načítání a upozornění v aplikaci pro Android