Revolut otevřel banku i pro české klienty  

Revolut karta

Revolut karta Zdroj: Profimedia.cz

Společnost Revolut díky speciální evropské bankovní licenci nyní spustila své bankovní služby i pro klienty v České republice.

Fintech Revolut, který v České republice přilákal už více než 300 000 uživatelů, je momentálně nejrychleji rostoucí fintech společností v Evropě. „Představení banky v Česku poskytne našim zákazníkům vyšší míru bezpečnosti a důvěry a umožní nám v blízké budoucnosti uvést na trh mnoho dalších nových produktů a služeb,” dodává Nik Storonsky, CEO a spoluzakladatel Revolut.

Čeští uživatelé mohou jednoduše přestoupit na Revolut Bank několika kliknutími v aplikaci. Tento proces jim zabere pouze několik málo minut.

Minulý rok společnost Revolut představila na trhu svou banku v Polsku a Litvě a v obou zemích začala nabízet konkurenceschopné úvěrové produkty. Revolut Bank je od letošního února dostupná také na sousedním Slovensku.

Speciální bankovní licence umožňuje Revolut Bank poskytovat omezené bankovní služby prostřednictvím aplikace Revolut spolu s řadou finančních služeb a produktů, které jsou poskytované jinými společnostmi z Revolut Group.

Při využívání aplikace Revolut zákazníci například přesně vidí, kolik peněz za daný měsíc utratili za jídlo v restauracích nebo nákupy potravin. Pro tyto kategorie si mohou ve své aplikaci nastavit limit výdajů. Zákazníci Revolut mohou rovněž využívat celosvětové platby a převody bez skrytých poplatků, držet a směňovat peníze do 29 měn a pomocí aplikace je okamžitě posílat přátelům nebo rodině.