Už máte George? Česká spořitelna převádí klienty na nové internetové bankovnictví

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Česká spořitelna
Česká spořitelna nová pobočka
Česká spořitelna nová pobočka
Česká spořitelna nová pobočka
Česká spořitelna nová pobočka
9
Fotogalerie

Česká spořitelna v těchto dnech zahájila hlavní vlnu přechodu svých klientů z internetového bankovnictví Servis 24 na nové bankovnictví George. Tato migrace čeká do konce roku přes 1,5 milionu klientů České spořitelny.

Od letošního května, kdy Česká spořitelna spustila ostrý provoz nového digitálního bankovnictví George, ho již aktivně využívá více než 600 tisíc klientů.

Každý uživatel Servisu 24 dostává s předstihem tří týdnů SMS zprávu a zároveň upozornění přímo v Servisu 24, že začíná migrace. „Každý klient internetového bankovnictví od nás dostane v předstihu informace, kdy se ho migrace týká a co je pro přechod potřeba udělat. Rovněž pokračujeme v intenzivní komunikační kampani s cílem motivovat k přechodu na nové bankovnictví,“ komentuje Filip Zeman, ředitel digitálního bankovnictví České spořitelny.

Větší bezpečnost

Bankovnictví George je postaveno na platformě otevřeného bankovnictví a umožňuje přidávání aplikací třetích stran a nových funkcionalit. Mimo jiné nabízí také novou dvoufaktorovou metodu zabezpečení platebních transakcí prostřednictvím aplikace George klíč. S ním je klient ověřován osobním autentizačním PINem nebo biometricky při každém vstupu do George. Následná autorizace plateb v bankovnictví George probíhá pomocí osobního autorizačního PINu a není tak nutné potvrzování přihlášení a plateb prostřednictvím SMS zprávy. Aplikace pak klientům umožňuje autorizované a zabezpečené volání na linku přímo z chytrého telefonu, a to bez nutnosti hlasového ověřování.

„V souvislosti s nedávným hackerským útokem na mobilní telefony klientů českých bank, kdy útočníci získali skrze aplikaci QRecorder přístup k SMS zprávám, kterými se potvrzují transakce v internetovém bankovnictví, doporučujeme našim klientům využívat aplikaci George klíč. Tato aplikace je proti podobným útokům imunní,“ doplňuje Filip Zeman.