Air Bank, Česká spořitelna a Equa bank reagují na ČNB. Zvyšují úroky na spořicích účtech

Česká národní banka, ilustrační foto

Česká národní banka, ilustrační foto Zdroj: ČTK

Česká národní banka zvýšila ve čtvrtek úrokové sazby. Air Bank, Česká spořitelna a Equa bank v návaznosti na tento krok upravily své ceníky a sazby spořicích účtů posílají směrem vzhůru.

Jako první  oznámila navýšení Air Bank. Od 12. února 2020 tak zvyšuje bonusové úroky na spořicím účtu. Nově mohou klienti získat bonusovou sazbu 1,5 procenta u vkladů do 250 tisíc korun.

Vklady na spořicím účtu nad 250 tisíc korun bude banka dál úročit bonusovým úrokem 0,4 procenta. Air Bank klientům bonusovým úrokem 1 procento úročí také vklady do 100 tisíc korun na běžném účtu.

Tip: Jak si vybrat spořicí účet? Porovnejte si nejvýhodnější nabídky

Od 12. února 2020 bude mít vyšší úročení i Spořicí účet HIT od Equa bank. Nová úroková sazba dosáhne až na 1,6 procenta p. a. Základní úrok zůstává na 0,2 procenta, bonusová sazba se zvyšuje na 1,4 procenta. Bonus získají klienti automaticky za tři platby kartou v měsíci nebo pokud hodnota jejich investic u Equa bank činí alespoň 50 tisíc korun. 

Od 1. dubna stoupou úroky i klientům Česká spořitelny, a to z 0,2 procenta na 1 procento u služeb Moje zdravé finance, Erste Premier a Erste Private Banking.

Které banky se dále přidají k navyšování? Situaci pro vás budeme dále sledovat.