ČMSS i v lednu odpouští poplatek za uzavření smlouvy pro děti a mladé do 26 let

xx

xx Zdroj: Profimedia

Sněmovna dnes v prvním čtení podpořila vládní návrh na škrty ve stavebním spoření. Státní podpora připsaná v příštím roce za rok letošní se má podle návrhu zdaňovat sazbou 50 procent. V dalších letech má příspěvek státu klesnout ze současných 15 procent na deset procent, nejvýše to má být 2000 korun ročně. Nyní se návrhem bude zabývat sněmovní rozpočtový výbor.
stavební spoření, právo, byznys
Stavební spoření
xx
xx
9
Fotogalerie

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) pokračuje i v novém roce s podporou prodeje dětských smluv formou prémie 2000 korun. Odměna představuje stoprocentní slevu z poplatku za uzavření smlouvy a platí pro smlouvy uzavřené pro děti a mladé do 26 let do konce ledna.

Zájem o stavební spoření pro děti podle údajů ČMSS roste a v poslední době tvoří téměř polovinu všech nových smluv o stavebním spoření. V letošním roce lze podle odborníků dokonce očekávat ještě nárůst zájmu.

„Zájem o stavební spoření poroste v době rostoucích úrokových sazeb a zároveň kvůli povinnosti mít naspořené vlastní peníze při žádosti o hypotéku. V kombinaci se státní podporou dokážeme nabídnout výnos až 3,4 procenta, žádný jiný zabezpečený produkt takový výnos nenabízí,“ vysvětluje místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

ČMSS loni uzavřela zhruba 60 tisíc smluv pro děti a mladistvé do 26 let. To meziročně představovalo nárůst o 26 procent.