Messenger, fotbal nebo Holubová. Podívejte se, na co vsadili politici v nových volebních spotech

Volební spot ČSSD zobrazuje Pavla Poce jako fotbalového rozhodčího.

Volební spot ČSSD zobrazuje Pavla Poce jako fotbalového rozhodčího. Zdroj: Volební spot ČSSD

Koalice Starostů a nezávislých a TOP 09 přizvala do svého volebního spotu Evu Holubovou i Jana Hrušínského.
2
Fotogalerie

Zbývají tři týdny do voleb do Evropského parlamentu a politické strany mohou ze zákona od středy využít vysílací čas v České televizi a Českém rozhlasu. Více než čtyři desítky stran tak mohou představit své programy v krátkých volebních spotech. Podívejte se, na co chtějí kandidáti voliče nalákat.

Hnutí ANO vsadilo v kampani na svého předsedu a premiéra Andreje Babiše (ANO), který se prezentuje v červené "trumpovské" kšiltovce. Samotné spoty jsou jedny z nejjednodušších, Babiš si v nich píše s lídryní kandidátky ANO Ditou Charanzovou přes komunikační aplikaci. Společně kladou důraz na například na dvojí kvalitu potravin.

Evropské volby začaly. Jejich průběh a následně i sčítání hlasů sledujte prostřednictvím online přenosu >>>

Koaliční ČSSD vede svou kampaň před eurovolbami v duchu fotbalu. Zatímco na billboardech tasí červenou kartu - například dvojí kvalitě potravin - ve videu je lídr sociálních demokratů do voleb Pavel Poc rovnou rozhodčím.

Jedním z nejvýraznějších klipů je ten od koalice STAN a TOP 09. Herečka Eva Holubová zde předvádí slavnou scénu z filmu Pelíšky, akorát místo slova "prcat" píše na tabuli zakázané slovo "brexit".

V pirátském spotu spolu zase hovoří předseda Pirátské strany Ivan Bartoš s lídrem kandidátky Marcelem Kolajou. Oba apelují na voliče, aby nezaspali a přišli k volbám.

Stejný model zvolila i ODS, která rovněž vsadila na předsedu Petra Fialu a lídra kandidátky Jana Zahradila. Oba politici zde na místo fotbalové terminologie používají tu zahrádkářskou. „Nedovolme oligarchům ani amatérům, aby nám to v Evropě pohnojili,“ říká Zahradil.

Za tónů Vltavy od Bedřicha Smetany se voličům představuje také europoslanec a lídr KDU-ČSL do voleb Pavel Svoboda, v jehož klipu se krátce objevili i další kandidáti a europoslanci Tomáš Zdechovský a Michaela Šojdrová.

Tradičně úsporný spot natočili komunisté, kde hraje prim lídryně Kateřina Konečná. V klipu ji doprovází další kandidáti, kteří spot zakončuje heslem "Dejme EU Konečnou".

SPD jako jediná sněmovní strana nemá ve svém klipu lídra do eurovoleb, kterým je bývalý ministr zdravotnictví Ivan David. Místo něj je tam populární předseda hnutí Tomio Okamura, který přitom do Evropského parlamentu vůbec nekandiduje. SPD pro svůj spot využila záběry z Václavského náměstí, kde se nedávno sešel za velkých demonstrací Okamura s dalšími evropskými protiunijními politiky Geertem Wildersem a Marine Le Penovou.

Neparlamentní hnutí HLAS vsadilo na svého lídra a europoslance Pavla Teličku, který byl v minulosti do Evropského parlamentu zvolen za ANO.


Videa získal server Blesk.cz. Více zde >>>