6 tipů, jak se nezbláznit z prodeje nemovitosti

Zdroj: Shutterstock

Chystáte se prodat dům, byt nebo chatu, ale upřímně vás děsí veškeré papírování a zařizování kolem? Nestyďte se říct si o pomoc odborníkům z metr2 reality. Kvalitní a prověřená realitní kancelář vám ušetří spoustu času, starostí, a dokonce i peněz, byť se to na první pohled může zdát neuvěřitelné. To však nejsou jediné výhody, které lze při prodeji nemovitosti od realitní kanceláře očekávat.

1. Více zájemců o vaši nemovitost

Kvalitní realitní kanceláře mají dokonale propracovanou marketingovou strategii a vědí, jak potenciální uchazeče o nemovitost oslovit. Úspěch tkví ve spolupráci realitního makléře a fotografa. Zatímco makléř danou nemovitost popíše tak, aby přitáhla pozornost, fotograf pořídí snímky lahodící oku zájemce. Oba díky svým zkušenostem vědí, co v popisu a na fotografiích zdůraznit a co případně potlačit. Realitní kancelář pak vaši nemovitosti nabízí nejen na svých webových stránkách a sociálních sítích, ale i na dalších komunikačních kanálech jako sreality.cz nebo reality.idnes.cz.

2. Prodáte za vyšší cenu

Větší počet oslovených zájemců  přináší i šanci na výhodnější prodej. Z potenciálních zájemců  si budete moci vybírat. A i když za prodej platíte realitní kanceláři provizi, neproděláte. Pokud si najmete dobrého realitního makléře, mělo by vám i po odečtení jeho provize zbýt více peněz, než když se do prodeje nemovitosti pustíte sami.

3. Realitka si poradí se vším

Na začátku prodeje většinou vše probíhá bez sebemenších potíží, které se ale můžou vyskytnout v jeho průběhu. Realitní kanceláře tak běžně řeší právní vady jako např. problémy se zástavami, věcnými břemeny nebo nesrovnalosti na katastrálním úřadu jako je chybné zaměření staveb či pozemků v katastru. Můžou se objevit také stavební závady nebo potíže s financováním úvěru kupujících. S těmito problémy si však  realitní makléř i právník na rozdíl od laika poradí.

tým metr2 realitytým metr2 reality | metr2 reality

4. Ušetříte čas

Co si budeme povídat, prodej nemovitosti je běh na dlouhou trať. Začíná vložením nabídky, pokračuje telefonáty nebo e-mailovou komunikací s žadateli o nemovitost a nejvíce času zaberou prohlídky. Prodej bytu či domu se zkrátka rovná práci na plný úvazek.

Realitní makléř tohle zvládne za vás. I když vy coby majitel svůj domov znáte nejlíp, profesionální prodejce zná osvědčené prodejní techniky a žádná otázka ho nezaskočí. Navíc ani několikátá prohlídka za sebou ho neunaví a stále bude příjemný, usměvavý a vše trpělivě vysvětlí.

5. Snížíte náklady za právní servis

Prodej nemovitosti je spjat také s řadou právních služeb, které nejsou zrovna laciné. Realitní kanceláře většinou dlouhodobě spolupracují s renomovanými právníky a právní služby mají za zvýhodněných podmínek, díky nimž ušetříte i vy. Navíc pracují s osvědčenými a spolehlivými právníky, kteří vás dokážou ochránit před neoprávněnými požadavky kupujících v budoucnu a tím snížit případné další náklady.

6. Obchodní dovednosti a zkušenosti

Pokud se neživíte jako obchodník nebo marketingový specialista, máte pramalou šanci uspět při prodeji nemovitosti takovým způsobem jako realitní makléř. Profesionálové z realitní kanceláře metr2 reality s.r.o. vám poskytnou kompletní servis a budou vám kdykoli k dispozici.

metr2 reality s.r.o. působí na trhu s realitami od roku 2006 a zaměřuje se na Olomoucký kraj. V uplynulých letech však úspěšně zprostředkovala i prodeje nemovitostí po celé republice, především pak v Praze. Za loňský rok se realitní kancelář pyšní celkovým objemem 321 zobchodovaných nemovitostí, což ji řadí mezi nejúspěšnější kanceláře v regionu.

Na webových stránkách společnosti najdete poděkování a reference spokojených klientů. Rozšíříte jejich řady i vy?

Sídlo realitní kanceláře metr2 reality najdete v 12. patře budovy Silo TowerSídlo realitní kanceláře metr2 reality najdete v 12. patře budovy Silo Tower | metr2 reality