Pro hypotéku nemusíte jen do banky. Její výběr hravě zvládnete na internetu

Zdroj: dotFOX s.r.o.

Vybrat si výhodnou hypotéku můžete jednoduše na internetu, což přijde vhod všem, kteří nemají chuť, čas a ani možnost obcházet jednotlivé pobočky bank osobně. Proč využít k výběru hypotečního úvěru internet a jak porovnat snadno a rychle nabídku všech bank?

Hypotéka bohužel není jen jedna. Bohatá nabídka hypotečních úvěrů nám stěžuje konečné rozhodnutí. Avšak vezmeme-li to z té druhé stránky, pak můžeme také říct, že: „Hypotéka naštěstí není jen jedna.“ Díky bohaté nabídce máme z čeho vybírat. A jak je dobře známo, konkurence je zdravá.

Kdo by ale dobrovolně obcházel desítky bank a zajímal se o podmínky hypotéky osobně? Tento zdlouhavý proces lze naštěstí výrazně urychlit, a to díky internetu. I hypoteční trh totiž pronikl do online světa, a tak lze na internetu zjistit nejen konkrétní parametry hypotečních úvěrů, ale také porovnat aktuální nabídku a vybrat tu pravou.

Vybírat hypotéku na internetu můžete dvěma způsoby

A jak výběr vhodné hypotéky na internetu probíhá? Vsadit můžete na jeden ze dvou postupů. Prvním je, že parametry hypoték budete hledat na oficiálních stránkách banky, druhým je, že k výběru té pravé využijete jeden z online srovnávačů.

1. Oficiální webové stránky bank

Jestliže se vydáte touto první cestou, pak si sice ušetříte čas a nebudete muset jednotlivé pobočky bank obcházet, stejně si ale budete muset vyhradit dostatek času. Budete totiž muset projít webové stránky několika bank a zaměřit se především na sekci hypoték, kde najdete informace týkající se klasické hypotéky, refinancování hypotéky a americké hypotéky a kde se dozvíte, jakou úrokovou sazbu můžete očekávat, kolik si můžete půjčit, jak dlouho úvěr budete moci splácet a s jakým fixačním obdobím.

Oproti obcházení kamenných poboček nějaký ten ušetříte. Největší výhodou ale je, že vybírat hypotéku můžete z pohodlí vašeho domova ve volných chvílích bez ohledu na otevírací dobu bank.

2. Internetové porovnávače hypoték

Druhým jednodušším a rychlejším způsobem, jak vybrat vhodnou hypotéku je využít internetový porovnávač, jehož součástí je i hypoteční kalkulačka. Díky tomu snadno získáte přehled o aktuální nabídce a především zjistíte, která hypotéka splňuje vaše požadavky a pro vás je tudíž ta pravá.

Při porovnávání hypoték pomocí online srovnávače musíte vědět, kolik stojí vámi vybraná nemovitost, kolik si potřebujete půjčit a jak dlouho chcete splácet. Na základě těchto parametrů dostanete dokonalý přehled vhodných hypoték.

A nejen výběr vhodné hypotéky můžete provést online. Na internetu si snadno a rychle vámi vybraný hypoteční úvěr také sjednáte. Ještě před podpisem smlouvy ale můžete zaslat nezávazné poptávky několika poskytovatelům a až poté si vybrat tu pravou.