Za své peníze požadujte zlato do svého držení. Jiné investice do zlata jsou rizikové

Zdroj: Leonardo AI

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata? Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese Zlatemince.cz. Kamennou prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. 

Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvést výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce – investiční zlato. Ceník v euro je na stejné stránce – investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott&Rose).

Znáte všechny možnosti, jak investovat do zlata?

Možností, jak vložit své prostředky do zlata, existuje několik a každá z nich se hodí pro jiný typ investora, od konzervativního až po toho, kdo má rád větší riziko a hledá potenciál rychlého zhodnocení.

Investiční zlaté slitky: Nazývají se i zlaté cihly. Kdo chce využít skutečné benefity zlata, ten potřebuje vlastnit právě je. Je to spolu s investičními zlatými mincemi jediná možnost, kdy vlastníte skutečně fyzické zlato. Nenechte se odradit tím, že jej budete muset někde skladovat. To je to nejmenší. Avšak investiční zlato vám nabídne ty největší benefity, ochrání dlouhodobě váš majetek před inflací a zhodnotí jej. Žádná česká mincovna zlaté slitky nevyrábí, takže se v Česku prodávají zejména kvalitní švýcarské slitky. Od těch nejprestižnějších rafinerií vám je nabídne obchod Zlatemince.cz.

Investiční zlaté mince: Jsou plnohodnotnou alternativou zlatých slitků. Rovněž díky nim vlastníte fyzicky zlato. U nás se nabízí úspěšně zejména investiční zlaté mince z Rakouska a z Kanady. Podobně, jako je tomu u zlatých slitků, jsou i zlaté mince osvobozeny od DPH. Pro žádné jiné zlato (třeba to na špercích), ani pro jiné investiční drahé kovy, to neplatí.

Numismatické mince: Pro sběratele a investory se specifickým zájmem se nabízí možnost pořízení numismatických mincí. Tyto mince mohou v průběhu času získávat na hodnotě nejen díky obsahu zlata, ale i kvůli své historické a sběratelské hodnotě. Ale klasickým investičním zlatem nejsou.

Zlaté akcie a fondy těžebních společností: Investování do firem zaměřených na těžbu zlata může přinést významné zisky, ale také vyžaduje hlubší pochopení trhu a možných rizik spojených s pohybem cen zlata a s efektivitou těžby.

Zlaté futures a opce: Tyto investiční nástroje nabízejí možnost spekulace na budoucí vývoj cen zlata. Přinášejí s sebou vyšší stupeň rizika a jsou ideální pro ty investory, kteří rozumějí tržním mechanismům a jsou připraveni rychle reagovat na změny na trhu.

Zlaté ETF a certifikáty: Tyto finanční produkty umožňují investorům podílet se na vývoji cen zlata bez nutnosti vlastnit fyzické zlato. Zvláště ETF jsou populární pro svoji likviditu a snadný přístup pro investory všech velikostí.

Zlaté účty u bankovních institucí: Tyto účty umožňují investorům nákup a prodej zlata jako měny, což usnadňuje pravidelné investování bez potřeby fyzického uskladnění zlata. Což však nemusí být vždy výhodné a rozhodně přicházíte o jistotu, že svůj majetek máte ve vlastních rukou.

Spoření do zlata: Tato alternativa představuje pravidelné alokování finančních prostředků do zlata, což vede k budování zlaté rezervy s průměrovanou cenou nákupu. Je to strategie vhodná pro ty, kteří preferují pravidelné a dlouhodobé investování bez potřeby sledovat denní výkyvy cen.

Při volbě správné metody investování do zlata je klíčová pečlivá analýza a strategie, která nejlépe odpovídá osobním finančním cílům a toleranci k riziku. Každá z těchto možností má své specifické výhody a potenciální nevýhody, a proto je důležité přistupovat k investování informovaně a s důrazem na diverzifikaci investičního portfolia. Určitě je můžete do svého investičního portfolia zařadit, ale pouze v menší míře. Skutečná síla zlata totiž spočívá v jeho fyzickém vlastnictví. Nic nepřekoná zlaté slitky a investiční zlaté mince.