Benzin stojí v Česku nejméně od poloviny dubna, zlevnila i nafta

Efecta

Efecta Zdroj: repro autorevue.cz

Zmatek u benzínových pump klidní v Británii policie
2
Fotogalerie

Benzin u čerpacích stanic v Česku je nejlevnější od poloviny dubna, v uplynulém týdnu průměrná cena Naturalu 95 klesla o 15 haléřů na 32,33 koruny za litr. Nafta za týden zlevnila o osm haléřů a ve středu stála v průměru 31,87 koruny za litr. Méně stála naposledy v polovině září. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Natural 95 zdražoval od poloviny dubna do počátku června, od té doby se jeho průměrná cena postupně snižuje. U nafty rostla do počátku října, v jehož první dekádě se dostala nad 32 koruny za litr. V posledních dvou týdnech průměrná cena dieselu klesá.

Nejméně si ve středu čerpací stanice účtovaly nadále v Jihočeském kraji, kde byla průměrná cena benzinu 31,94 koruny za litr a nafty 31,39 koruny za litr. Pod 32 korun se nedostala v žádném jiném kraji.

Nejdražší nafta zůstala na Vysočině s průměrnou cenou 32,36 koruny za litr. U ceny benzinu se před Vysočinu dostala Praha. Litr Naturalu 95 v hlavním městě ve středu stál v průměru 32,76 koruny, tedy o čtyři haléře více než na druhé nejdražší Vysočině.