Česká spořitelna spustila mobilní platby s aplikací Google Pay

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Ilustrační foto
2
Fotogalerie

Klienti České spořitelny již mohou platit v obchodech a na internetu pomocí služby Google Pay. Pro aktivaci služby Google Pay stačí přidat debetní nebo kreditní kartu Visa či Mastercard do aplikace Google Pay a mít mobilní zařízení s podporou technologie NFC a operačním systémem Android 5.0 (Lollipop) nebo vyšším.

Česká spořitelna umožnila klientům mobilních zařízení s operačním systémem Android poprvé bezkontaktně platit loni v srpnu díky vlastní mobilní aplikaci Poketka. Od února letošního roku mohou klienti Spořitelny platit mobilem a na internetu také se službou Apple Pay.

Mobilní aplikaci Poketka budou moci klienti České spořitelny využívat i po spuštění služby Google Pay. Platit s ní bude možné do konce září, ale i potom budou fungovat její nejoblíbenější funkce jako třeba jednorázové virtuální karty pro bezpečné platby na internetu a slevový program. Poketka pak bude i nadále sloužit zejména pro vývoj a testování nových služeb, které se posléze mohou objevit jako součást mobilní aplikace George nebo jako samostatné mobilní aplikace.