Chcete koupit ojetinu? Nyní je to výhodné

Dieselová auta

Dieselová auta Zdroj: profimedia.cz

Je opravdu nutné se i na krátké vzdálenosti přesouvat autem?
2
Fotogalerie

Pokud přemýšlíte nad tím, že si koupíte ojeté auto, právě tato chvíle by mohla být vhodná. Prodejci totiž kvůli sníženému zájmu budou přistupovat na slevy.

Koupě vozu online?

Autobazary nyní nabízejí koupě vozů online. Co to znamená? Testovací vůz vám mohou dovézt až před dům a vy si uděláte testovací jízdu. Online prodej má i další výhodu. Měli byste totiž mít 14denní lhůtu na vrácení vozu. Auto ale nesmí být výrazně používáno nebo dokonce poškozeno.

Prodej ojetých aut se nezastavil ani mezi fyzickými osobami. Je ale třeba si ověřovat historii automobilu a udělat si tak představu o tom, jaký vůz kupujete. Historii vozu si můžete zjistit také online. „Podle našich informací přistupují nyní prodejci kvůli malému odbytu na velké slevy,“ říká Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia.

Malý odbyt, velké slevy

Podle informací společnosti Cebia nyní prodejci přistupují k velkým slevám. Díky tomu, že v posledních týdnech výrazně poklesl prodej vozů, je z čeho vybírat.

„Kvůli sníženému množství dovezených aut v příštích měsících navíc nelze očekávat, že ceny oproti současnému stavu ještě spadnou, a navíc nebude tolik z čeho vybírat. Pokud někdo plánuje nákup ojetého vozu, tak výhodné podmínky, jaké může nyní získat, v budoucnu asi stěží dostane,“ dodává Martin Pajer.

Poroste ale i prodej vozů se stočeným tachometrem

Díky tomu, že se ojetá vozidla nebudou tolik prodávat, musíme si dávat pozor na různé podvody. Prodávající budou chtít na vozech více vydělat. Pohlídejte si, aby automobil neměl stočený tachometr, pozměněnou identitu či nebyl nelegálně předělán. U auta může být zatajena skutečnost, že byl havarován. Prodávající ho může i omladit uvedením jiného roku výroby.