CK: Zájem o zájezdy v prvním červencovém týdnu je letos rekordní

..

.. Zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto
Spojené arabské emiráty
Bohatství, ilustrační foto
4
Fotogalerie

Zájem o zájezdy v prvním červencovém týdnu je letos rekordní, poptávka meziročně stoupla až o čtvrtinu. Žebříček destinací vede podle údajů portálu Invia.cz Řecko následované Chorvatskem a Itálií. Na začátek prázdnin je nabídka některých cestovních kanceláří už téměř vyprodaná. Průměrná cena prodaného zájezdu oproti loňsku v tomto termínu přitom stoupla o čtyři procenta. Vyplývá to ze zjištění ČTK.

První víkend v červenci podle některých průzkumů odjíždí na dovolenou až polovina Čechů. Letos je zájem o cestování v tomto termínu ještě vyšší i kvůli tomu, že svátky 5. a 6. července připadají na čtvrtek a pátek.

„Ubytovací kapacity v oblíbených destinacích jsou na první týden prázdnin téměř vyprodané. Dovolenou u moře sehnat sice lze, zájemci ale budou muset dělat ústupky ať už v poloze ubytování, či jeho kvalitě,“ uvedl Michal Tůma z cestovní agentury Invia.

Podle údajů portálu dovolena.cz je zájem o zájezdy v termínu prvního červencového týdne o 25 procent vyšší než v loňském roce a o více než 100 procent vyšší než v následujícím červencovém týdnu. Nejvíc stoupla poptávka po Turecku. „O pobyt v Turecku v tomto termínu mají lidé o 100 procent větší zájem než ve stejném období před rokem. Turecko se letos po klidnějších letech vrátilo mezi ty nejprodávanější destinace vůbec,“ uvedla ředitelka portálu Dovolena.cz Eva Sedlmajerová.

Neprojevuje se podle ní trend minulých let, kdy klienti CK preferovali především evropské bezpečné destinace. Naopak zájem o zájezdy do Turecka, Tuniska a Egypta je vysoký.

Podle CK Exim tours byl první týden července vyprodán již v rámci předprodejů. „Na druhý červencový týden zbývají poslední místa v naší letošní novince – exotickém Senegalu, dále je možno stihnout poslední místa v Albánii, Bulharsku, v jižní Itálii (Kalábrie, Sicílie, Sardinie, Ischya), a na Mallorce,“ uvedl marketingový ředitel Stanislav Zíma.

„Úplně poslední volná místa zbývají už jen ve velkých destinacích typu Mallorca, Kréta či Rhodos. Volněji bude tradičně až po svátcích kolem 9. července. Ušetření dvou dnů dovolené za dva státní svátky jsou pochopitelně pro klienty velkým lákadlem,“ dodal mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk.


10 ověřených tipů na cestu do Chorvatska čtěte zde >>>