Provozní kapitál bývá kamenem úrazu pro malé a střední podniky. Jak tuto situaci řešit?

Díky úspěchu v podnikání si budete moci plnit sny.

Díky úspěchu v podnikání si budete moci plnit sny. Zdroj: Unsplash.com

Pro vlastníka malého či středního podniku je pořekadlo „čas jsou peníze“ každodenní realitou.  Při provozování malého či středního podniku se počítá každá minuta. Když v tomto kontextu přijde na zajištění krátkodobého úvěru, který vašemu podniku pomůže přenést se přes obtížné období, ať je to na nákup zboží, nového vybavení, výplaty či cokoli jiného, co vaše podnikání vyžaduje, platí toto úsloví více než kdy jindy. Jaké máte možnosti financování?

Provozní kapitál a zdravé cash flow

Je jasné, že získat potřebný provozní kapitál na pokrytí všech eventualit je problematické. Bez něj ale malé a střední podniky těžko mohou financovat každodenní provoz a operativu, jako jsou mzdy zaměstnanců, zařízení a inventář. Nedostatek provozního kapitálu často znamená, že firmy nejsou připravené pokrýt nenadálé výdaje nutné k dalšímu provozu a dostávají se do finančních obtíží. Za této situace je těžké udržovat podnik v černých číslech s tendencí růstu do budoucna a postupně podporovat svoje podnikání tak, aby stávající zákazníci přicházeli znovu a rádi, případně nalákat i nové.

Investujte do designu prostor

Řekněme, že provozujete soukromou zubařskou praxi. V takovém případě je pro vás dobrá reputace základem prosperujícího podnikání. Moderní vybavení a poslední dentální technologie zpříjemňují zážitek pacienta z návštěvy vašeho zařízení a posouvají ho na vyšší úroveň. Čisté, účelně zařízené a moderní prostředí vaší ambulance s důrazem na nejvyšší hygienický standard je pak samozřejmostí.

Nákup či leasing moderních dentálních přístrojů je pro vás nutností, chcete-li obstát v tvrdé konkurenci, ale také drahou investicí, na kterou ne vždy musíte mít zrovna prostředky. Může to být nový rentgenový přístroj, autokláv, přístroj na bělení zubů či kompresor. Kromě přístrojového vybavení je to také pracovní kapitál, který je závislý na zázemí zubařské ordinace, jako je inventář, výplaty nebo vybavení kanceláře. Pro malé a střední podniky je občas provozní kapitál problémem, kterému musí čelit v realitě každodenního podnikání.

Půjčku Ferratum si lze sjednat online.Půjčku Ferratum si lze sjednat online.|Unsplash.com

 

Pracovní kapitál rychle a bezpečně

Pro řešení podobných situací vznikla na trhu nová flexibilní podnikatelská půjčka. Novinkový produkt Ferratum Business pomáhá malé a střední podnikání vždy udržovat ve zdravém flow. Jeho konkurenční výhodou je rychlost, chytré řešení a nekomplikovaný proces zprostředkování peněz až do částky 1 300 000 Kč bez nutnosti zástavy.

O půjčku si můžete zažádat pohodlně online vyplněním krátkého formuláře, který nezabere déle než 5 minut. Průměrné schválení žádosti netrvá déle než jeden den – potřebný provozní kapitál tedy získáte bez nutnosti zatěžující administrativy během jediného dne.

Z Finska do 25 zemí Evropy, to je Ferratum

Ferratum Group je mezinárodní poskytovatel mobilního bankovnictví a digitálních spotřebitelských a malých firemních úvěrů, distribuovaných a spravovaných mobilními zařízeními. Společnost Ferratum, která byla založena v roce 2005 a sídlí v Helsinkách ve Finsku, se rychle rozrostla do 25 zemí Evropy, Afriky, Jižní a Severní Ameriky a Asie a Tichomoří.Jako průkopník v oblasti technologií digitálních a mobilních finančních služeb je společnost Ferratum v čele revoluce digitálního bankovnictví.

Mobilní banka společnosti Ferratum, která byla uvedena v roce 2016, je inovativní platforma pro mobilní bankovnictví nabízející celou řadu bankovních služeb včetně digitálních plateb a převodů v reálném čase v rámci jedné aplikace. V současné době je k dispozici na pěti evropských trzích. V čele s jeho zakladatelem Jormou Jokelou má Ferratum přibližně 1,9 milionu aktivních a bývalých zákazníků, kteří mají nebo v minulosti měli jeden nebo více úvěrů (data k 31. prosinci 2017), z nichž více než 780 000 zákazníků má otevřený mobilní bankovní účet nebo aktivního zůstatek úvěru za posledních 12 měsíců.

V České Republice poskytuje společnost bankovní spotřebitelské úvěry pod značkou Ferratum Money a nově také podnikatelské úvěry pod značkou Ferratum Business. Ferratum Group je vedena v Prime Standard Frankfurtské burzy cenných papírů pod symbolem „FRU“. Další informace naleznete na adrese www.ferratumgroup.com.