Air Bank zabodovala u studentů, první banku jim však nejčastěji vybírá maminka

Reklama

Reklama Zdroj: Air Bank

studenti
Studenti
studenti
studenti
5
Fotogalerie

Pro třetinu studentů je nejsympatičtější bankou Air Bank, čtvrtina studujících ve věku 15 až 25 let nemá bankovní účet ani není klientem žádné finanční instituce. Svůj první účet si mladí vybírají nejčastěji na doporučení rodičů, přičemž největší váhu má slovo matky. Naprostá většina studentů (90 procent) žije s rodinou a měsíčně má k dispozici zhruba dva tisíce korun. Tyto závěry přinesla studie společnosti GFK.

Ze studie dále plyne, že studenti ve věku od 15 do 25 let mají k financím a finančním produktům spíše opatrný vztah, nechtějí se zadlužovat a nakupují primárně z uspořených peněz. Zadlužování přichází s vyšším věkem a začátkem studia na vysoké škole, které zkrátka něco stojí.

Samostatný výběr banky je typický spíše pro studenty starší 20 let, z nichž si téměř třetina banku vybrala sama. To může souviset s tím, že tito studenti již často nebydlí s rodiči a disponuji větší částkou peněz měsíčně, tvrdí GFK.

Zároveň jsou mladší klienti nejprogresivnější, používají chytré telefony, internet a jdou spolu s digitálními trendy. V tomto segmentu proto uspěje hlavně ten, kdo dovede zaujmout nebo umí využívat adekvátní prodejní kanály. Úspěch Air Bank lze proto připisovat vtipné reklamní kampani, která se vymezuje proti praktikám tradičních bank.