Komerční banka vám ukáže zapomenutý PIN, ale zakáže platit na účty ze šablon

Komerční banka

Komerční banka Zdroj: Martin Pinkas

Mobilní banka KB
Tradiční bankéř
Ilustrační foto
KB, Komerční banka
5
Fotogalerie

Tradiční banka má několik vylepšení internetového a mobilního bankovnictví plus jednu novinku, která nepotěší ty, jež platí z mobilu na účty ze šablon.

Zapomínat PINy se u Komerční banky nevyplácelo, blýská se ale na lepší časy. PIN lze nově zobrazit v MojeBanka a MojeBanka Business. Zobrazení platí pro všechny karty – debetní i kreditní. PIN si necháte zobrazit v internetovém bankovnictví v detailu dané karty pod tlačítkem „Zobrazit PIN“. Na konci srpna bude tato funkce dostupná i v aplikacích pro Android a iPhone/iPad.

Další novinkou je možnost navýšit si limity v internetovém bankovnictví. Musíte ale mít KB Klíč, případně čipovou kartu. Limit je možné zvýšit jen jednorázově na následujících 24 hodin.

Užitečnou novinkou je oznámení o datu splatnosti povoleného debetu v MojeBanka. Přijde vám SMS a e-mail, nejprve 30 dní dopředu, pak ještě jednou 7 dní před splatností. Samozřejmě, když povolený debet splatíte včas, nebudete platit úroky a poplatky za nepovolený debet.

KB dále vyzdvihuje jednodušší sekci „Platby“ v MojeBanka. Pod volbou „Trvalé příkazy“ jak přehled všech nastavených trvalých příkazů k úhradě, tak i možnost zřídit si nový trvalý příkaz k úhradě. Obdobně najdete pod volbou „Povolení inkasa“ jak přehled všech nastavených povolených inkas, tak i možnost zřídit si nové povolení inkasa.

Novinkou, která naopak mnohým život zkomplikuje je zrušení možnosti placení na předem definované účty a šablony v Mobilní Bance. KB toto odůvodňuje bezpečností.

Další novinky ve zkratce:

  • opakované zpracování plateb při nedostatku peněz na účtu
  • nový design mobilní banky pro Android
  • možnost stahovat elektronické výpisy i z mobilu
  • mobilní banka pro Windows končí
  • nové Push notifikace u karetních transakcí