Startuje multibankovní aplikace Richee, nabízí kartu i účet s 1,5 procentem

Platební karta Richee

Platební karta Richee Zdroj: Creditas

Richee
Richee
Richee
Richee
Richee
8
Fotogalerie

Multibankovní aplikace Richee, to není jen více účtů pod jednou střechou, ale nově také běžný účet bez poplatků se slušným úrokem, platební karta a výběry z bankomatů zdarma. Cílí hlavně na mladé.

Richee je produkt za kterým stojí banka Creditas, těží ze směrnice EU, která umožňuje ovládat účty z vícero bank. Aktuálně si do Richeeho můžete přidat účet vedený u pěti tuzemských bank. A zde je první výhoda – efektivní správa financí a statistiky toho, za co utrácíte (statistiky příjmů a výdajů a automatická kategorie transakcí).

V aplikaci si můžete zřídit i běžný účet s úročením 1,5 procenta pro zůstatek do 50 tisíc. K účtu je bezkontaktní platební karta Mastercard, se kterou můžete provést pět výběrů z jakéhokoli tuzemského bankomatu zdarma (další stojí 20 korun). Zřízení karty i její vedení je zdarma. Kartu je možné aktivovat přímo v aplikaci, stejně tak se zde dá zvolit či změnit PIN.

Richee dále slibuje výhodné kurzy pro přepočet cizí měny při platbě kartou či výběru z bankomatu v zahraničí. Poplatky za běžné služby nejsou, jen jeden: 30 korun za výběr z bankomatu v zahraničí. Sazebník poplatků se řídí sazebníkem Creditas.

Vývojáři slibují, že neusnou na vavřínech, konkrétně se chystá připojení dalších bank, přidávání vlastních tagů k transakcím, notifikace k transakcím v reálném čase, geolokace k transakcím a přidání scanu účtenky k transakci.

Novinka cílí na mladé lidi, kteří bez smarphonu nedají ani ránu, koneckonců, účet Richee lze založit pouze prostřednictvím stejnojmenné aplikace. Richeeho najdete i na webu.

Aplikace Richee přináší „all-in-one banking“, kdy klient své účty v různých bankách vidí a ovládá z jednoho místa. Aktuálně zde může integrovat účty u pěti bank: Creditas, České spořitelny, Fio banky, Equa bank a Air Bank. Richee je k dispozici pro systém Android i iOS (Apple).

Dáte Richeemu šanci?