Tradiční čtyřka žije. Radotínská nádražka láká na lidové ceny a velké porce | E15.cz

Vše o gastro byznysu

Vše o gastro byznysu

Tradiční čtyřka žije. Radotínská nádražka láká na lidové ceny a velké porce

Petra Jansová

Karel Suchánek si restauraci Na Nádraží v pražském Radotíně pronajímá od Správy železniční dopravní cesty od roku 1991. Tehdy ale platil za roční pronájem to, co teď za měsíc. Díky domácí kuchyni, poctivým porcím a lidovým cenám se však tradiční čtyřka stále plní, a to hlavně v době oběda. Kromě štamgastů tam běžně chodí zaměstnanci z blízkých firem i cestující.

Zašlapané dlaždice, osezené zelené polstrování a obstarožní lednice. I takový může být první dojem z návštěvy nádražní restaurace v Praze-Radotíně. Úspěšně ale funguje a její existenci neohrozil ani zákaz kouření. Dobře chlazené pivo, chutná hotová jídla a nezaměnitelná atmosféra ji naopak proslavily na celé železniční trati mezi Prahou a Berounem. A patrně také dál.

Už v deset hodin dopoledne tam na snídani v podobě malého piva a buřtů na pivu zaskočí pár místních. Turka v kelímku si odnáší muž, který pokračuje vlakem na smíchovské nádraží. Opravdové rušno začíná až kolem poledne, kdy se vydávají obědy. Hospoda funguje především jako zázemí místním. Běžně tam ale zaskočí i pravidelní cestující. Pro ně je připraven malý zlepšovák – knoflík, kterým si mohou pustit nádražní hlášení o příjezdech a odjezdech.

„Smlouvu mám s tříměsíční výpovědní lhůtou. Když se rozhodnou mi ji ukončit, nic s tím nenadělám,“ konstatuje výčepní a provozovatel v jedné osobě Karel Suchánek. Vyhlášenou radotínskou nádražní restauraci ale podle něho zatím konec nečeká.

Jak si pořídit vlastní hospodu? Odpovědi najdete v novém magazínu E15.

Magazín E15 Premium Chceš hospodu?

Autor: Petra Jansová
 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!