Wüstenrot zvyšuje úroky u hypoték, jako „bolestné“ nyní odpouští poplatek za zpracování úvěru

Developerský projekt

Developerský projekt Zdroj: Aleš Pospíšil

hypotéka, ilustrační foto
hypotéka
hypotéka, ilustrační foto
Jediným řešením, jak po rozvodu rodičů zůstat v domě, byla hypotéka
hypotéka
10
Fotogalerie

Wüstenrot hypoteční banka zvyšuje v reakci na Českou národní banku úrokovou sazbu hypoték s LTV do 80 procent o 0,2 procentního bodu u všech fixací. Změna se kromě Hypotéky pro vlastní bydlení týká také Hypotéky Refin.

Současně banka startuje akci, kdy bez poplatků za zpracování a poskytnutí úvěru vyřizuje úvěry Hypotéka pro vlastní bydlení a Hypotéka na cokoliv. U všech fixací tak nyní Wüstenrot odpouští poplatek ve výši 2 400 korun.

Pro Hypotéku Refin určenou na refinancování pak Wüstenrot nabízí zvýhodněnou cenu za interní odhad nemovitosti. Pokud nemá klient k dispozici původní ocenění svého bytu či domu, přijde jej na 1 000 korun. Standardní výše poplatku za interní ocenění bytové jednotky přitom činí 1 750 korun, rodinný dům přijde na 2 400 korun.

Nově sedmiletá fixace

Další novinka se týká těch, kteří se rozhodnou refinancovat svou hypotéku u Wüstenrotu, od 1. března mají nově možnost zvolit fixaci úrokové sazby na 7 let ve výši 2,64 procenta ročně. Na výběr mají i nadále fixace na 3 roky (2,24 procenta ročně) nebo na 5 let (2,44 procenta ročně).

„Reagujeme na současný trend, ze kterého je patrné, že se klienti stále více přiklánějí k delším fixacím. Nově si u nás mohou zajistit dnešní sazby již dva roky před samotným čerpáním hypotečního úvěru. Dvouleté období pro čerpání přijde vhod nejen při plánované výstavbě domu, ale zejména při refinancování. Klienti, kterým končí fixace až za dva roky, si tak u nás mohou aktuální sazby zajistit už dnes,“ říká Marian Holub, produktový manažer hypoték Wüstenrot.

Sazby u Hypotéky na pronájem a Hypotéky na cokoli se nemění.