ČMSS láká na slevy u smluv pro děti i starší generaci

stavební spoření, právo, byznys

stavební spoření, právo, byznys Zdroj: archiv

Českomoravská stavební spořitelna se začátkem roku zvýhodnila stavební spoření pro děti a pro lidi ve věkové kategorii od 55 let. Na dětské smlouvy nabízí slevu 2000 korun z poplatku za uzavření. Nově se pak sleva vztahuje i pro klienty ve věku 55+. Těm odpustí ČMSS 1500 korun.

Nová nabídka představuje stoprocentní slevu z poplatku za uzavření smlouvy, maximálně 2000 korun. Pro spoření s cílovou částkou do 200 tisíc korun je tak uzavření smlouvy zdarma. Podobné zvýhodnění připravila ČMSS i pro nové klienty ve věkové kategorii 55+. „Stavebko je oblíbené také jako produkt přilepšující před přicházející penzí. Klienti často využívají naspořené peníze na přípravu svého bydlení na seniorský věk, kdy dochází k různým stavebním úpravám směřujícím k pohodlnému bydlení ve stáří,“ vysvětluje místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

Po započítání této slevy a státní podpory tak výnos ze stavebního spoření dosáhne při ideální měsíční úložce (1700 korun) 3,5 procenta ročně. Právě díky zajímavé úrokové sazbě zájem o stavební spoření v loňském roce vzrostl. ČMSS loni zvýšila své prodeje o zhruba 15 procent, pozitivní výhled přitom zachovává i pro letošní rok, kde počítá s dalším nárůstem trhu.