Fond Solek mění název na MW Investiční fond Sicav

Solární elektrárna, ilustrační foto

Solární elektrárna, ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Solární elektrárna Ralsko
2
Fotogalerie

Fond kvalifikovaných investorů, založený v červnu 2019 pod původním názvem Solek Sicav se od 1. ledna 2021 přejmenoval na MW Investiční fond Sicav. Investiční strategií je participace na vzniku solárních elektráren řádově ve stovkách MW instalovaného výkonu. Výnosnost fondu za posledních 12 měsíců je přibližně 6 procent.

Fond získal vedle nového názvu i nové logo a od změny si slibuje i lepší čitelnost pro zahraniční trhy, když značka MW je mezinárodně známou zkratkou pro jednotku megawatt. Stále se však jedná o stejný fond kvalifikovaných investorů, který bude i nadále profitovat z financování projektů perspektivního oboru solární energetiky. „Díky spolupráci s fondem můžeme právě českým investorům nabídnout investice do fotovoltaiky v těch nejperspektivnějších částech světa,“ řekl Zdeněk Sobotka, zakladatel, vlastník a CEO energetické skupiny Solek.

„Zájem Čechů o investiční příležitosti spojené s projekty solární energetiky i celým odvětvím obnovitelných zdrojů energie a kombinací s atraktivním výnosem vykazuje nadprůměrný růst,“  dodává Martin Pšaidl, člen představenstva a obchodní ředitel investiční společnosti Codya, která je administrátorem a obhospodařovatelem MW Investičního fondu Sicav.

MW Investiční fond Sicav je určen kvalifikovaným investorům od jednoho milionu korun, jen za posledních 12 měsíců směřuje výkon fondu nad 6 procent.