Den dopravy zdarma začíná: tentokrát si užijeme tři dny

Dodržujte základní pravidla nakupování na internetu a vyhnete se šoku z podvodu.

Dodržujte základní pravidla nakupování na internetu a vyhnete se šoku z podvodu. Zdroj: scom, archiv Blesku

xx
Slevy na e-shopech jsou stejně lákavé jako ty v kamenných obchodech.
xx
xx
5
Fotogalerie

Vánoce se blíží, začíná tak šestý ročník Dne dopravy zdarma pořádaný Heurekou. Tentokrát můžete nakupovat bez nutnosti platit dopravu po dobu tří dnů. Akce začne v poledne 13. listopadu a skončí 15. listopadu o půlnoci. V tuto chvíli je do Dne dopravy zdarma přihlášeno už přes 1 500 obchodů. Obchodníci a dopravci se mohou připravit na jedny z nejsilnějších dnů vánoční sezóny. V loňském roce šlo o jeden z nejsilnějších dní nejen ve vánoční sezóně, ale i v celém roce.

„Prodloužit akci na tři dny jsme se rozhodli na základě ankety mezi samotnými prodejci,“ říká k akci Jan Kriegel, ředitel zákaznického centra nákupního rádce Heureka.cz, a pokračuje: „Ne každý se během 24 hodin rozhodne k tomu, co nakoupí a kde. Chtěli jsme zákazníkům dopřát více času na to, všechny nákupy dobře promyslet a následně v klidu a pohodlí uskutečnit.“

Nakupování na poslední chvíli vás může stát spoustu nervů

Podle Heureky se v loňském roce v předvánočním čase dost zvýšil počet stížností na dopravce, nejčastěji šlo o délku dodání balíků. Někdy jsme na zásilku čekali i 14 dní. „Popularita online nakupování roste každoročně a před Vánoci vrcholí. Včasné objednání zboží sníží riziko opoždění balíčku na minimum. Právě totiž nastává doba, kdy jsou e-shopy i dopravci stoprocentně připraveni, ale nejsou zahlceni,“ říká Jan Kriegel.

Co budeme nakupovat nejvíce?

Z nákupů během Dnů dopravy zdarma se také ukáže, co budeme nejčastěji dostávat pod stromečkem. „Zatím z našich statistik vidíme, že je zájem o chytré přístroje a příslušenství – chytré hodinky, diagnostické váhy a podobně,“ uvádí Kriegel. Samozřejmě se nakoupí i spousta hraček – letos je v kurzu Hatchimals nebo Nocto, interaktivní netopýr. V kurzu jsou i různé typy adventních kalendářů.

Seznam zapojených obchodů najdete na webu Dendopravyzdarma.cz