Kaufland akceptuje elektronické stravenkové karty Naše stravenka

Kaufland

Kaufland Zdroj: Profimedia.cz

Společnost Kaufland se rozhodla akceptovat elektronickou stravenkovou kartu, a to ve všech svých prodejnách. Karta byla připravena ve spolupráci s MasterCard a ČSOB.

„Rozšíření projektu Naše stravenka do elektronické podoby bylo logickým krokem. Zaměstnavatelům umožňuje rychlé dobíjení, restauracím zase okamžité proplácení,“ uvádí Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR. Novou elektronickou stravenku lze uplatnit ve všech prodejnách obchodních řetězců Kaufland a Lidl.

V letošním roce eviduje projekt Naše stravenka více než 3 000 firem využívajících tento benefit pro své zaměstnance. Kromě 367 prodejen obou řetězců jsou Naše stravenky přijímány také ve více než 5 000 restauracích.

Princip stravenkové karty je stejný jako papírové stravenky – nabízí zaměstnavatelům nulovou provizi, přitom nezáleží na velikosti firmy, restauracím pak 2,5procentní provizi.

Elektronickou podobou odpadá administrativní zátěž spojená s vracením papírových stravenek. Restaurace ale samozřejmě musí mít platební terminál a smlouvu o akceptaci, aby bylo možné těchto stravenek využívat.

Výhody pro zaměstnance pak spočívají v tom, že na kartě mohou mít zůstatek s neomezenou platnost, na kartu pak mohou udělat jeden nákup až za 1 600 korun. To je také denní limit. Díky SMS zprávám budou mít zaměstnanci i přesný přehled o tom, kolik mají na kartě momentálně peněz. V budoucnu je v plánu zavedení aplikace.