Raiffeisenbank přidala kunu mezi měny, ve kterých lze vést účet

Raiffeisenbank (Profimedia.cz)

Raiffeisenbank (Profimedia.cz) Zdroj: Profimedia.cz

Raiffeisenbank
Raiffeisenbank
Raiffeisenbank
4
Fotogalerie

Jak je známo, Chorvatsko je oblíbenou destinací Čechů. Podle Českého statistického úřadu k Jaderskému moři každoročně vyráží skoro 830 tisíc Čechů. V letošním roce se ale musíme připravit na zavedené přísné pohraniční kontroly, zdražení v pohostinství kvůli zvýšení DPH na 25 procent a zdražení mýtného o 5 procent.

Raiffeisenbank pro své klienty připravila novinku. Chorvatskou kunu zařadila mezi jednu z 19 světových měn, ve kterých můžete vést běžný účet. V zahraničí tak budete mít kontrolu nad výdaji a aktuálním kurzem měny.

Této možnosti můžete využít u účtů eKonto Komplet, eKonto Smart a eKonto Student Premium. S těmito účty máte i neomezený počet výběrů z bankomatů zdarma v České republice i v zahraničí.

„Platby se zaúčtují v reálné hodnotě a nepodléhají výkyvům směnného kurzu, což se naopak může stát v případě platby prostřednictvím účtu vedeným pouze v korunách, kde trvá i několik dní, než se platba zapíše na účet,“ kontrolou,“ říká Roman Přeučil, produktový manažer Raiffeisenbank.

Díky možnosti vést účet kromě korun i v kunách a dalších měnách si klient může jednoduše převádět prostředky konverzí mezi měnovými účty.