Příspěvky na sport, očkování či těhotným: Nenechte si je uniknout. Na čerpání zbývá pár dnů či týdnů

...

... Zdroj: istock.com

...
...
...
...
...
7
Fotogalerie

Podívejte se, do jakého data můžete letos využít různých benefitů u jednotlivých pojišťoven. A jaké konkrétní nabízejí.

Necháváte výběr příspěvků u vaší pojišťovny na poslední chvíli? Měli byste si pospíšit. Čerpání příspěvků se zpravidla vztahuje ke konkrétnímu roku. Konečné termíny se tak blíží, některé pojišťovny navíc umožňují čerpat jen do konce listopadu či půlky prosince.

Zpravidla každá zdravotní pojišťovna nabízí nějaký ten příspěvek. Některé se více zaměřuje na nastávající maminky a malé děti, jiné se snaží své pojištěnce více motivovat ke sportu. Pokud jste tedy letos ještě nečerpali, podívejte se, jestli byste některý z příspěvků nevyužili.

Nastávající matky

Nejrůznější balíčky pro nastávající maminky má ve své nabídce snad každá pojišťovna. „Pokud bych měl z našich zdravotních programů některé vypíchnout, zmínil bych na prvním místě nabídku pro maminky a nastávající maminky, která zahrnuje preventivní vyšetření štítné žlázy, příspěvek (do výše 1 200 korun) na prvotrimestrální screening na specializovaném akreditovaném pracovišti, příspěvek pro těhotné (do výše 500 korun),“ říká Petr Kvapil, tiskový mluvčí Zaměstnanecké pojišťovny Škoda. U této pojišťovny mohou matky a novorozenci nasbírat benefity až ve výši 3900 korun.

U VZP dostanete 1000 korun na prvotrimestrální screening Downova syndromu. Pojišťovna vám přispěje i na pomůcky ke kojení. 3000 korun mohou v konečném součtu získat maminky a jejich děti u České průmyslové zdravotní pojišťovny.

Očkování

Očkování je stálicí mezi benefity. Jde o jeden z nejvyužívanějších bonusů. Vybírat můžete mezi příspěvky na očkování například proti klíšťové encefalitidě, žloutence, chřipce, meningokokové nákaze. Výše příspěvků se pochopitelně mění podle pojišťoven.

„Vyhledávaným programem je už řadu let příspěvek na očkování, který činí až 1 500 korun pro děti a mládež a 1 000 korun pro dospělé pojištěnce. Velkou výhodou je možnost volby, příspěvek je totiž poskytován na veškerá očkování nehrazená z veřejného zdravotního pojištění,“ říká Elenka Mazurová, tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny.

Například 1500 korun mohou čerpat pojištěnci ve věku 14 až 18 let u VZP na očkování proti lidskému papilomaviru.

Ve zdravém těle, zdravý duch

Pojišťovny stále více přispívají na pohybové aktivity svých klientů. Například u České průmyslové zdravotní pojišťovny můžete na pravidelný pohyb získat až 700 korun. Pojišťovna dále poskytuje benefit ve výši 1000 korun dětem na plavecký kurz. VZP přispívá na pohybové aktivity dětí až 1000 korun a dospělým 500 korun.

VOZP přispěje na cvičení a tělesnou regeneraci 500 korun. Dále pak na ozdravné pobyty pro pojištěnce ve věku 4 až 21 let 500 korun. U Revírní bratrské pokladny je možné také získat příspěvek ve výši 500 korun na různá cvičení.

Prevence je základ

Na preventivní onkologické prohlídky klientům od 35 let přispěje 2500 korun VZP. A až 2 100 korun na preventivní vyšetření rakoviny prostaty v ordinaci urologa mužům ve věku od 50 do 65 let. VOPZ nabízí benefit 800 korun na prevenci rakoviny prsu. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna namátkou z preventivních programů přispívá 500 korun na vyšetření zraku, 300 korun na prevenci obezity dětí, 500 na prevenci rakoviny kůže. U Zaměstnanecké pojišťovny Škoda mohou ženy získat až 700 korun na prevenci karcinomu prsu.

Dokdy můžete čerpat?

Pojišťovnatermín
Oborová zdravotní pojšťovnabez omezení,propadnout mohou body na Vitakartě
Všeobecná zdravotní pojišťovna30.11. 2018
Revírní bratská pokladna30.11. 2018
Česká průmyslová zdravotní pojišťovna31.12. 2018
Vojenská zdravotní pojišťovna31.12. 2018
Zaměstnanecká pojišťovna Škoda14. 12. 2018
Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR 15. 12. 2018

Výjimku tvoří příspěvky pro matky a novorozence

Například u Zaměstnanecké pojišťovny Škoda je možné tyto bonusy vybrat až do 31. 1. 2019, a to u dětí, které se narodily v prosinci 2018. Výjimku tohoto data má například i VZP, a to u příspěvku na prvotrimestrální screening, kurz přípravy k porodu a na bezlepkovou dietu.

Co ještě pojišťovny nabízejí

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna má v současné době pro rodiče dětí ve věku od 3 do 15 let na pobočkách připraveny multivitaminy zdarma pro posílení obranyschopnosti dětí a také 300 korun na ochrannou přilbu pro děti.

Dárci krve a kostní dřeně pak u Vojenské zdravotní pojišťovny získají příspěvek 300 až 2000 korun, u České průmyslové zdravotní pojišťovny až 6000 korun, u VZP 1000 korun.

U Vojenské zdravotní pojišťovny pak můžete čerpat 1000 korun na monitor dechu pro novorozence do věku 6 měsíců. Pokud se snažíte přestat kouřit,pojišťovna vám přispěje 400 korun.

Kompletní nabídka příspěvků z fondu prevence a dalších benefitů naleznete na stránkách jednotlivých pojišťoven. Příspěvky se obvykle čerpají oproti potvrzení o úhradě či faktuře za dané podporované produkty či služby.