Průzkum: Ve výrobě nejsou lidi

Německo je i po 30 letech od sjednocení rozdělené, rozdíly mezi západem a východem jsou velké. Zaměstnanci na západě například berou až o 70 procent více než na východě.

Německo je i po 30 letech od sjednocení rozdělené, rozdíly mezi západem a východem jsou velké. Zaměstnanci na západě například berou až o 70 procent více než na východě. Zdroj: Profimedia

Německo je i po 30 letech od sjednocení rozdělené, rozdíly mezi západem a východem jsou velké. Zaměstnanci na západě například berou až o 70 procent více než na východě.
2
Fotogalerie

Ve více než dvou třetinách průmyslových firem nemají lidi. Největším nedostatkem trpí Moravskoslezský a Zlínský kraj. Naopak lepší je to v Praze a ve Středočeském kraji.

Situace opravdu není dobrá. Na jedno místo kvalifikovaného dělníka připadá v průměru 0,2 až 0,3 uchazeče. Při hledání dobrých pracovníků firmám nejvíce funguje doporučení od stávajících zaměstnanců. Pracovníci jsou ale v současné době na svých pracovních pozicích spokojení a místo se jim nechce měnit. Proto až 60 procent firem počítá se zaměstnanci z ciziny. Vyplývá to z průzkumu personální agentury Hofmann Personal.

Momentálně je největší poptávka po kvalifikovaných dělnících na nižší pozice do výroby či provozu – ti chybí ve více než polovině firem, nejčastěji ve strojírenství. „Podniky neustále poptávají například elektrikáře, svářeče, obráběče, kováře, obsluhu CNC strojů a podobné pozice. Bohužel, tito lidé na trhu nejsou a nebudou. Ze škol a učilišť vychází pouze minimum těchto absolventů,“ říká Gabriela Hrbáčková, ředitelka personální agentury Hofmann Personal.

Firmy zvyšovaly mzdy

Celých 52 procent firem uvedlo, že za uplynulých 12 měsíců navyšovaly mzdy. Mnohdy právě kvůli tomu, aby si své zaměstnance udržely. Nejvíce firem svým pracovníků přidávalo v Jihomoravském a Olomouckém kraji, naopak nejméně v Praze, na Vysočině, ve Středočeském, Královéhradeckém a Pardubickém kraji.

Lépe než finanční ohodnocení však dle personalistů mnohdy funguje doporučení od stávajících zaměstnanců. „Toto doporučení úzce souvisí s dobrou pověstí firmy a dobrým pracovním prostředím. Mnoho podniků motivuje zaměstnance k doporučování finančně, což je stojí nemalé peníze. Někdy ale zapomínají, že bez dobrého pracovního prostředí a dobré pověsti společnosti nemůže ani sebelepší referenční program dlouhodobě fungovat,“dodává Gabriela Hrbáčková. Ve výrobě se příspěvek za doporučení pohybuje v rozmezí od 12 do 40 tisíc korun.

Své pracovníky se chystají propouštět jen 3 procenta firem. Nové zaměstnance ale chce většina dotázaných. Díky tomu můžeme očekávat nedostatek kvalifikovaných pracovníků.