Jaké základní produkty nabízí Bohemia Energy

Zdroj: BOHEMIA ENERGY entity

Energie hrají významnou roli v rozpočtu téměř každé domácnosti. Pro zákazníky je zásadní především cena. Ale druhou nejvíce oceňovanou hodnotou je jistota. Jistota, že nemusí každý rok zkoumat, jestli jejich dodavatel adekvátně reaguje na změny na trhu.

Proto Bohemia Energy na základě výsledků testování nejčastějších způsobů nákupu energie (postupné fixace) za uplynulých deset let vytvořila tři základní produktové řady, které zákazníkům zajišťují dlouhodobě stabilní a výhodnou cenu.

Energie A++ je produktem s takzvanými dynamickými cenami. Cena zákazníka přesně kopíruje aktuální cenu komodity na trhu s dodávkou na další den. „Nabídka je přímo oslnivá v období poklesu burzovních cen, jako byl například loňský rok. Ale na několikaleté historii jsme si ověřili, že i v období růstu cen jsou na tom zákazníci Energie A++ stále velmi dobře,“ uvádí Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy.

Tento produkt je v desetileté historii cenově nejlepší a zároveň je vstupem do nové éry energetiky. Jako jediný má totiž pro každou hodinu jinou cenu. Ta je stanovena den před dodávkou na denním trhu podle skutečné nabídky a poptávky. To jednak předurčuje férovost ceny a zároveň umožňuje podle ceny aktivně řídit spotřebu v domácnosti.

BOHEMIA ENERGY entity

RELAX je produkt, který je tím nejlepším řešením postupné fixace na dlouhodobém trhu s garancí pevné neměnné ceny v kalendářním roce. Je tak vhodnější pro konzervativnější zákazníky. „Všichni z běžného života víme, že pokud máme na něco důležitého jen jeden pokus, je to stresující a nemusí se to vždy podařit. Ale když je těch pokusů asi 250, obavy jsou rázem pryč. Proto se nákup energií tímto způsobem řadě spotřebitelů velmi líbí,“ vysvětluje Libor Holub. S RELAXem se tedy není třeba obávat náhlých výkyvů cen během roku ani hlídat, zda se do cen promítne případné zlevnění na velkoobchodním trhu.

Cena komodity se stanovuje vždy k 1. lednu na celý kalendářní rok, a to přesně podle toho, jak se meziročně změnila na velkoobchodním trhu. K nákupním cenám se pak přičte cena za službu obchodu.

KOMBI je produkt, který si v sobě nese půlku výhody produktu RELAX a půlku výhody produktu Energie A++. „Pokud jste na vážkách, zda zvolit RELAX nebo Energii A++, pak zvolte produkt KOMBI. Získáte tak výhodu dynamických cen ruku v ruce s konzervativnějším nákupem energií,“ uvádí Libor Holub.

Vedle řešení s postupnou fixací ceny nabízí Bohemia Energy také produkt pro jednorázovou fixaci ceny, NAJISTO (12, 24, 36). Jak z názvu vyplývá, s tímto produktem si lze fixovat ceny na jeden až tři roky. Cena za služby obchodníkovi je již zahrnuta ve fixní ceně a stálém platu.

BOHEMIA ENERGY entity

Posledním, ne však z pohledu atraktivity, je produkt Garance měsíce. Jeho ceníková cena kopíruje cenu produktů dominantních dodavatelů a to proto, abychom mohli transparentně poskytovat trvalou slevu ve výši jednoho měsíce zdarma. S Garancí měsíce tedy získáte slevu ve výši 8,4 % jak na komoditu, tak na stálý měsíční plat.

Dobrá rada na závěr

Jestliže nejste odborníkem anebo se o trh energetických komodit aktivně nezajímáte, nespekulujte a vyberte si jeden z nabízených produktů, který je vám osobně nejvíce sympatický. U tohoto způsobu pak zůstaňte a neměňte jej. Přeskakování bez znalostí se zpravidla nevyplatí.