Deset tipů na nejlepší vánoční dárky pro podnikatele

Tipy na vánoční dárky pro podnikatele (ilustrační foto)

Tipy na vánoční dárky pro podnikatele (ilustrační foto) Zdroj: Profimedia

Štědrý den už se blíží, ale stále zbývá dost času na zakoupení dárků na poslední chvíli, a to i pro podnikatele. Projděte si našich 10 tipů na vánoční dárky pro ženy i muže.

1) Chytré hodinky

V podnikání obzvlášť platí - čas jsou peníze. Chytré hodinky ho dokáží lépe organizovat. Díky chytrým funkcím si i v časovém presu dokážete hlídat pauzy, spánek, fyzickou aktivitu, tep a stres. Jsou výborným pomocníkem k vyvážení pracovního a osobního života. Neměly by chybět v repertoáru podnikatele a jako dárek jistě potěší.

2) Bezdrátová sluchátka s potlačením hluku

Dnes už celkem běžná součást výbavy mnoha lidí, ale i zde dochází k velkému technologickému posunu. U bezdrátových sluchátek uživatele neomezují žádné dráty, navíc se u jednotlivých modelů postupně zlepšila kvalita zvuku a přibyly další funkce. 

Můžete poslouchat hudbu, podcasty, audioknihy, volat i komunikovat na dálku skrz videokonference. Když potřebujete pracovat a soustředit se, lze ve sluchátkách potlačit okolní hluk. Naopak na ulici, kde se hodí vnímat okolní ruch a projíždějící auta, můžete hluk propouštět. Dnes už dokonce existují sluchátka, která dokáží aktivně čistit okolní vzduch.

3) Chytrá láhev

U chytrých hraček ještě zůstaneme. Mezi novější produkty na trhu se řadí tzv. chytré lahve a hrnky, které pomáhají udržovat každodenní hydrataci, a to ať už pracujete, sportujete nebo vyrážíte na výlet. Dokáží totiž monitorovat pitný režim a upozornit vždy, když ho zrovna člověk nedodržuje. Buď prostřednictvím LED indikátoru nebo přes mobilní aplikaci.

Součástí lahví je také termoizolace, která udrží čaj, kávu nebo limonádu v požadované teplotě. Některé lahve dokáží průběžně teplotu nápoje monitorovat, stejně jako vypité množství tekutin během dne. Kompatibilita lahví je jak s iOS, tak s Androidem.

4) Kvalitní diáře s psací sadou

Po chytrých věcech si možná řeknete, že dnes už si nikdo události a poznámky na papír nepíše. Opak je pravdou. Spousta podnikatelů si ještě dnes značí své nápady, objevy, události a postřehy na papír, do deníku nebo notesu. Když je navíc diář kvalitní a originální, je do něj radost psát. Jeho součástí mohou být i motivační slogany. Jako doplněk k diáři patří kvalitní psací souprava - hezké a originální pero, nebo propiska. 

5) Kožená peněženka nebo pásek

Kožená peněženka nebo pásek se řadí mezí luxusní dárky. Aby bylo vidět, že jste si na výběru dali záležet, můžete je nechat opatřit monogramem. Pásek je často možné podle obvodu pasu dodatečně upravit, splést se tedy v podstatě nemůžete. Mnoho obchodníků prodává oba tyto produkty ve společném setu.

6) Trika z merina a proti pocení

Měkké dárky nebývají moc populární, ale v tomto případě za ně budou rádi především pánové. Zajímavým dárkem mohou být merino produkty, které jsou praktické jak v létě, tak v zimě. Merino produkty jsou velmi odolné, rychle odvádí pot, hřejí i za vlhka a mají navíc antibakteriální vlastnosti, takže odolají zápachu. 

Vedle merino produktů ještě existují trička proti pocení, která se prodávají v tělové barvě a skvěle se skryjí pod košilí. Ne nadarmo se jim tak také říká chytrá trička.

7) Knihy pro podnikatele

Život je o neustálém vzdělávání, učení se a součástí této cesty jsou kvalitní a zajímavé knihy, které dokáží podnikatele posunout o krok dál. Mohou motivovat, pomoci lépe organizovat, uspořádat si byznysové finance nebo vylepšit komunikaci s obchodními partnery či zákazníky. Inspirativní knihy ukáží život a podnikání z jiné perspektivy.

8) Relaxační balíček

Podnikání doprovází občas i velký stres, kdy je každá chvilka pro sebe vzácností. Proto se mnohý podnikatel pod stromečkem zaraduje nad vyhlídkou nějaké formy relaxace. Může jít o pobyt v hotelu doplněný saunou a masáží. Největší relaxací ale může být odpojení od všech technologií, telefonů a okolního ruchu. K tomu slouží různé formy pobytů. V nabídce jsou domečky na samotě, a to v mnoha variantách - u jezera, v lese i na horách.

9) Nezapomenutelný zážitek

Někdy je těžké koupit něco někomu, kdo tvrdí, že už vše má. V takovém případě se můžete zaměřit na zážitkové dárky. Může jít o gastronomický zážitek, dárkový poukaz do divadla, jízdu v drahém sportovním autě nebo zážitkovou střelbu na střelnici.

10) Sázka na jistotu: kvalitní víno

Jestliže vás čas tlačí a chcete sázku na jistotu, téměř všechny obdarovávané potěší kvalitní víno. Víno může rovněž představovat pěkný doplněk ke knize nebo diáři. Můžete připojit i vzkaz, který ukáže, že vám není váš společný osobní nebo obchodní vztah lhostejný.