Deset tipů, jak ušetřit i s malým dítětem

...

... Zdroj: iStock

Dětské příkrmy
...
...
4
Fotogalerie

S příchodem miminka se samozřejmě každé rodině zkrátí rozpočet, jelikož jeden z rodičů musí jít na rodičovskou dovolenou. Dá se však i s miminkem ušetřit? Připravili jsme pro vás 10 tipů, které vás přesvědčí, že ano.

1) Dražší věci jako je kočárek, povlečení do postýlky, … kupujte v neutrálníchbarvách, především pokud čekáte první dítě a do budoucna plánujete další. Kočárek kupujte trojkombinaci. Nebudete tak muset za půl roku shánět další kočárek ve sportovní verzi.

2) Postýlku si vypůjčte. Spousta rodin má postýlky, které se dědí z generace na generaci. Není tedy nic jednoduššího, než projít půdu. Použitá postýlka vám poslouží úplně stejně jako nová.

3) Oblečení kupujte také z druhé ruky. Spousta maminek prodává celé balíky oblečení pro miminka za pár korun. Pokud dobře vybíráte, můžete nakoupit opravdu hezké věci. Miminka většinou nemají šanci oblečky zničit.

4) S množstvím oblečení pro novorozence to nepřehánějte. Čerstvě narozené miminko nepotřebuje tolik oblečení jako třeba roční dítě. Proto je zbytečné mít plné skříně.

5) Pokud plánujete používat jednorázové plenky, nekupujte si velké množství plenek látkových. Jejich pořizovací cena je poměrně vysoká a stejně je moc nevyužijete.

6) Naučte dítě používat nočník co nejdříve. I když to dá zpočátku velkou práci, velmi brzy to oceníte, protože ušetříte velkou částku peněz za jednorázové plenky.

7) Kojte své dítě. Pokud to jde, kojte své dítě co nejdéle. Ušetříte nemalé částky za umělou dětskou výživu.

8) Vařte doma. Vaření doma je vždy finančně výhodnější než kupování skleniček s dětskou stravou. A navíc víte, co přesně vaše dítě jí.

9) Využívejte akce. Plenky, výživu a jiné věci potřebné pro miminko nakupujte v akcích nebo ve větším množství na internetu. Pokud máte kamarádku, která má také dítě, můžete se s ní rozdělit o poštovné.

10) Nekupujte hromady hraček. Novorozenec stejně hračky nepotřebuje. Postačí mu chrastítka a hračky stimulující zrak a hmat. Není nutné, aby už v tomto věku mělo dítě pokoj plný hraček, které stejně nevyužije.

Za potřeby pro miminko do jednoho roku by se daly utratit desetitisíce. Proč to ale dělat, když to není nezbytně nutné?