PROROZVOZ získal investici a rozšiřuje pokrytí službou ,,Same day delivery"

Zdroj: PROROZVOZ s.r.o.

Česká firma specializující se na last mile same day delivery oznámila vstup zahraničního investora, který plánuje do roku 2024 investovat dva miliony eur do technologického rozvoje firmy, rozšíření vozového parku a rozšíření sítě služeb do dalších států Polska a Maďarska. Tato investice je klíčovým krokem k posílení pozice PROROZVOZU na trhu a k dalšímu rozvoji inovativních logistických řešení.

Mezi plánované technologické inovace patří například rozsáhlejší využití aplikace a umělé inteligence do provozních systémů firmy. „AI pomůže zrychlení růstu delivery trhu, bude plánovat logistiku, řídit kapacity, vyhodnocovat efektivitu a informovat koncového zákazníka o přesném dodání objednávek v živém trackování,“ předpovídá CEO a zakladatel společnosti Jan Kryštof.

PROROZVOZ s.r.o.

PROROZVOZ tak nabídne ještě efektivnější doručení na poslední míli – klíčového úseku logistického procesu všech segmentů, který zásadním způsobem ovlivňuje spokojenost koncového zákazníka. Důraz je kladen také na rozvoj franchisingu. „V současné době je již 65 % měst ve franšízovém modelu. To PROROZVOZU pomůže v rychlejším růstu, větší penetraci v rámci regionů a rychlejšímu doručování objednávek ve stejný den.“

Během svého pětiletého působení na trhu PROROZVOZ doručil již více než pět milionů objednávek v sektorech food delivery, e-commerce či rozvozu potravin. ,,V letošním roce doručíme přes 1,7 milionů objednávek a největší nárůst pociťujeme právě v e-commerce a chlazených i nechlazených potravin.“ Díky vysoké adaptabilitě služeb je schopen nabídnout logistické řešení jak menším, lokálním firmám, tak nadnárodním řetězcům. V současné době služby PROROZVOZU využívají například společnosti KFC, Rohlík.cz, Zásilkovna, NutritionPro, FOODORA nebo Wolt.

Díky páteřní logistice dokáže PROROZVOZ efektivně pokrýt celé území Česka a Slovenska a poskytovat služby ,,same day delivery" nejen v rámci jednoho města, ale napříč Českem a Slovenskem, čehož hojně využívají například firmy s krabičkovými dietami, chlazené výrobky nebo balíkové služby. Tato efektivita je zajištěna kvalitní infrastrukturou a vlastním live tracking systémem, který umožňuje plánovat doručení s přesností 15–30 minut již 48 hodin dopředu. V současné době operuje PROROZVOZ ve více než 30 českých městech. Expanze zahrnuje také Slovensko, kde firma začala operovat v červenci 2023 a momentálně má pokryto osm měst. PROROZVOZ vytrvale posiluje svou pozici na trhu, zdůrazňuje svůj závazek kvalitních a rychlých dodávek a připravuje se na další etapu svého růstu. ,,Dnes jsme již ve fázi, kdy doručujeme objednávku tentýž den naloženou v Plzni koncovému zákazníkovi v Košicích."

Investice zahraničního investora, plánované rozšíření technologií a vozového parku jsou jasným signálem, že se PROROZVOZ stává klíčovým hráčem v oblasti last mile doručování ve středoevropském regionu.