Kdo získá titul Nejlepší snímek počasí roku 2020? Ve hře je bouřka v Chorvatsku či skotská mlha

Nejlepší fotografie počasí pro rok 2020. Královská meteorologická společnost zveřejnila finálové snímky, které soutěží o nejlepší fotografii počasí pro rok 2020. Ledovce ze Sibiře.

Nejlepší fotografie počasí pro rok 2020. Královská meteorologická společnost zveřejnila finálové snímky, které soutěží o nejlepší fotografii počasí pro rok 2020. Ledovce ze Sibiře. Zdroj: Profimedia

Nejlepší fotografie počasí pro rok 2020. Královská meteorologická společnost zveřejnila finálové snímky, které soutěží o nejlepší fotografii počasí pro rok 2020. Scenérie zachycená ve Vietnamu, konkrétně v provincii Phu Tho.
Nejlepší fotografie počasí pro rok 2020. Královská meteorologická společnost zveřejnila finálové snímky, které soutěží o nejlepší fotografii počasí pro rok 2020. Tato vznikla při bouři v Chorvatsku v městě Umag.
Nejlepší fotografie počasí pro rok 2020. Královská meteorologická společnost zveřejnila finálové snímky, které soutěží o nejlepší fotografii počasí pro rok 2020. Duha zachycena v Dyrholaey na Islandu.
Nejlepší fotografie počasí pro rok 2020. Královská meteorologická společnost zveřejnila finálové snímky, které soutěží o nejlepší fotografii počasí pro rok 2020. Mrak v El Chaltenu, Argentina.
Nejlepší fotografie počasí pro rok 2020. Královská meteorologická společnost zveřejnila finálové snímky, které soutěží o nejlepší fotografii počasí pro rok 2020. Zmrzlý bizon   zachycený v Yellowstone.
26
Fotogalerie

Společnost The Royal Meteorological Society (RMetS) vyhlásila pátý ročník soutěže o nejlepší snímek, který zachytil kreativním způsobem různé projevy počasí. O vítězích rozhodne porota na podzim, už nyní jsou však známi finalisté soutěže. Zrovna u počasí platí, že fotograf musí být ve správný čas na správném místě. Přípravy takových fotografií proto vyžadují mnoho trpělivosti.