Co je dobré vědět o mateřské v deseti bodech

Mateřská dovolená (ilustrační foto)

Mateřská dovolená (ilustrační foto) Zdroj: Mimi Concept

Bohatství, ilustrační foto
2
Fotogalerie

Peněžitý příspěvek v mateřství je dávkou nemocenského pojištění, a proto pro přiznání musí být splněny zákonné podmínky. Podívejme se v 10 bodech, jaká pravidla platí pro výplatu nebo práci během mateřské.

Mateřská 2021: Jak se počítá? >>>

Při splnění zákonných podmínek se nastupuje na mateřskou osm až šest týdnů před očekávaným dnem porodu, mateřskou nevyplácí zaměstnavatel, ale stejně jako ostatní nemocenské dávky OSSZ.

1)      Mateřskou nedostanete vždy

Zaměstnankyni vzniká nárok na mateřskou, jestliže je v den nástupu účastna na nemocenském pojištění a současně získala dobu pojištění v rozsahu alespoň 270 kalendářních dní v posledních dvou letech. Pokud nejsou splněny zákonné podmínky pro výplatu mateřské, tak se pobírá ihned od narození dítěte rodičovský příspěvek.

Tip: Kalkulačku mateřské najdete tady

2)      Nárok může mít i otec

I tatínci mohou pobírat mateřskou, v praxi nejčastějším důvodem je uzavření písemné dohody s maminkou dítěte na místně příslušné OSSZ. Nejdříve může tatínek nastoupit na mateřskou po šestinedělí a v takovém případě pobírá mateřskou 21 týdnů. I tatínci musí splňovat podmínky ohledně doby pojištění pro nárok na mateřskou.

3)      28 týdnů

Mateřská se pobírá 28 týdnů, v případě vícečetného porodu potom 37 týdnů. Na výplatu mateřské následně navazuje výplata rodičovského příspěvku. Rodičovskou dovolenou poskytuje zaměstnavatel zaměstnanci nejdéle do tří let věku dítěte.

4)      OSVČ jen s účastí na DNP

Osoby samostatně výdělečně činné mají nárok na mateřskou pouze v případě účasti na dobrovolném nemocenském pojištění, a to alespoň po dobu 180 dní v období jednoho roku před porodem a rovněž musí být získána doba pojištění alespoň 270 dní v posledních dvou letech.

5)      Čím vyšší mzda, tím vyšší mateřská

Zatímco souhrnná částka rodičovského příspěvku je pro všechny stejně vysoká, tj. 300 tisíc korun na jedno dítě a 450 tisíc korun na vícerčata, tak souhrnná částka mateřské závisí na dosahovaném předchozím příjmu. Maminky s vyššími příjmy tedy čerpají v souhrnu mateřskou o desetitisíce korun vyšší.

6)      Ochranná 180denní lhůta

Nárok na mateřskou vzniká i po skončení zaměstnání, jestliže se na mateřskou nastoupí v 180denní ochranné lhůtě po skončení zaměstnaneckého poměru. V praxi k takové situaci dochází nejčastěji, když zaměstnankyni skončí pracovní smlouva na dobu určitou. Smlouva sjednaná na dobu určitou totiž končí sjednaným termínem bez ohledu na skutečnost, že je zaměstnankyně těhotná.

7)      Druhá mateřská není nižší

V případě čerpání mateřské na další dítě do 4 let věku předchozího dítěte nemůže být mateřská nižší, než činil výpočet mateřské na první dítě, pokud vznikl zaměstnankyni nárok na mateřskou za trvání stejného zaměstnání.

8)      Lze si přivydělat

Během pobírání mateřské je možné mít vlastní příjem, ale nelze pracovat na stejné pracovní pozici, ze které se čerpá mateřská. Pokud si některá maminka chce během mateřské přivydělat, tak zpravidla volí práci na některou z pracovních dohod pro jiného zaměstnavatele. V praxi si však většina maminek přivydělává až během následné rodičovské dovolené.

9)      Nenáleží ošetřovné

V případě pobírání mateřské z důvodu péče o dítě nelze současně pobírat ošetřovné, pokud je dítě nemocné. Souběh mateřské a ošetřovného není možný.

10)  Hodnotí se mezi vlastní příjmy pro daňovou slevu

V ročním zúčtování daně nebo v daňovém přiznání je možné uplatnit daňovou slevu na manželku (manžela) ve výši 24 840 korun, pokud jeho vlastní rozhodné příjmy nepřesáhly 68 000 korun. Peněžitý příspěvek v mateřství se však mezi rozhodné vlastní příjmy započítává. Nezapočítává se až následný rodičovský příspěvek.