Jsem kandidát, který hájí zájmy zaměstnanců a je to zcela fér, tvrdí Středula

Josef Středula, předseda ČMKOS
2
Fotogalerie

„Jsem kandidát, který hájí zájmy zaměstnanců, a myslím si, že to je zcela fér,“ říká Josef Středula, který fakt, že ze své pozice předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů vyjednává o platech nebo pracovních podmínkách a zároveň se chce stát příštím prezidentem, jako střet zájmu nevnímá. Každý adept vykonává předtím, než vstoupí do boje o Hrad nějaké povolání, kdyby měli mít všichni stejnou startovní čáru, museli by se potkat na úřadu práce.

Zájmy občanů by bránil i v čele státu, protože Česká republika si dost neváží vlastních lidí. Ostatně jiný než aktivní přístup od něj očekávat nelze, v tomto ohledu by byl angažovanější než Miloš Zeman a věří, že s vládou by našel společnou řeč.

Vymezovat se vůči bývalým prezidentům Josef Středula nechce. Lepší je podle něj hledat pozitiva než negativa, a tak by navazoval na to, co se jeho potencionálním předchůdcům v uplynulých třiatřiceti letech podařilo. „Každý prezident České republiky po roce 1989 si myslím, že taky udělal něco hod ně dobrého. A já bych rád to dobré z toho jenom vytáhl. Jsou to tři věci, u každého jedna. Václav Havel ukázal Českou republiku světu jako místo, kde budeme hájit lidská práva a budeme zastánci humanismu. Václav Klaus otevřel brány pro podnikatele a doprovázel je na cestách po světě, aby ukázal, co oni umí, co dovedou a aby podpořil prodej těch produktů, které vymýšlejí a připravují české ruce a české hlavy. A Miloš Zeman v tom zejména prvním období udělal to, že se rozjel po České republice a začal mluvit daleko výrazněji než jeho předchůdci s občany České republiky. Mně by se líbilo, kdyby se toto všechno spojilo v jednom výkonu jednoho prezidenta,“ přibližuje své záměry předseda Českomoravské konfederace odborových svazů.

Více také na Reflex.cz >>>