Předčasný versus řádný důchod v příkladech. Který a kdy se vám vyplatí?

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Infografika - duchod - o kolik se zvysi naroky na na rozpocet
5
Fotogalerie

Někteří žadatelé o starobní důchod se rozhodují, zdali odejít do řádného důchodu nebo do předčasného důchodu. Podívejme se na důchodové rozhodování v praktických příkladech.

Z finančního hlediska je samozřejmě výhodnější odchod do řádného důchodu než do předčasného důchodu. Někdy však termín volby odchodu do důchodu ovlivňují i jiné aspekty, jako je např. rodinná nebo zdravotní situace.

Při volbě předčasného důchodu je nutné počítat s krácením důchodu. Čím dřívější odchod do předčasného důchodu, tím vyšší krácení. Krácení výpočtového základu činí 0,9 procenta za každých započatých 90 kalendářních dní v prvních 360 kalendářních dnech, 1,2 procenta od 361. kalendářního dne do 720. kalendářního dne a 1,5 procenta od 721. kalendářního dne.

Tip: Potřebujete si spočítat výši důchodu či váš důchodový věk? Využijte naše kalkulačky

Příklad: Zdravotní problémy

Paní Jitka dosáhne řádného důchodového věku za dva roky a dva měsíce. Výkon aktuální práce ji však po zdravotní stránce velmi zmáhá a hledat nové zaměstnání ve svém věku nechce a nemá zájem se ani registrovat na úřadu práce.

Paní Jitka chce odejít do předčasného důchodu i za cenu nižší měsíční penze. Takové rozhodnutí je možné, seniorka by si však měla dobře naplánovat termín odchodu do předčasného důchodu. Krácení předčasného důchodu se totiž provádí za každých započatých 90 kalendářních dní a není tedy jedno, kdy se do předčasného důchodu odejde.

Při odchodu do předčasného důchodu dříve o 720 kalendářních dní před dosažením řádného důchodového věku činí krácení výpočtového základu 8,4 procenta (4 x 0,9 procenta + 4 x 1,2 procenta), ale při odchodu do předčasného důchodu v rozmezí 721 dní až 810 dní před dosažením řádného důchodového věku činí krácení výpočtového základu již 9,9 procenta (4 x 0,9 procenta + 4 x 1,2 procenta + 1 x 1,5 procenta).

Příklad: Obava z horšího výpočtu důchodu

Pan Milan měl po celý život přibližně průměrné příjmy a dosáhne řádného důchodového věku v únoru 2022. Aktuálně přemýšlí, zdali se mu finančně nevyplatí odchod do předčasného důchodu v prosinci 2021 z důvodu vyšší valorizace důchodu. Mylně se totiž domnívá, že se předčasný důchod při dosažení řádného důchodového věku přepočítá.

Předčasný důchod vypočtený v prosinci 2021 by měl nižší i při zohlednění následné valorizace, než řádný důchod v únoru 2022. Výpočtová formule důchodu v roce 2022 je výhodnější než v roce 2021, neboť jsou vyšší redukční hranice a vyšší koeficienty pro přepočet dřívějších příjmů, a hlavně při odchodu do řádného důchodu nedochází k žádnému trvalému krácení jako u předčasného důchodu.

Příklad: Požadavek na vyšší měsíční příjem

Paní Kateřina pracuje pro zaměstnavatele XY na standardní hlavní pracovní poměr a do dosažení řádného důchodového věku jí chybí dva roky. Paní Kateřina uvažuje o volbě předčasného důchodu, aby mohla mít vyšší měsíční příjem a finančně pomoci dceři, neboť si myslí, že bude moci pobírat předčasný důchod a mzdu ze současného zaměstnání. Tento postup není však možný.

Předčasný důchodce nemůže mít až do dosažení řádného důchodového věku příjem, ze kterého vzniká povinnost platit sociální pojištění. Z finančního hlediska bude tedy pro paní Kateřinu vhodnější odejít až do řádného důchodu, teprve potom bude moci pobírat současně mzdu a důchod.

Příklad: Více času na „koníčky“

Paní Romana má hodně zájmů a chce si zejména první roky penze užít. Navíc má několik pracovních nabídek na dohodu o provedení práce. Pro paní Romanu je tedy volba předčasného důchodu necelé dva roky před dosažením řádného důchodového věku z jejího pohledu dobrým řešením.

Bude mít totiž dostatek času na své koníčky a finančně na tom bude dobře, neboť si bude přivydělávat na dohodu o provedení práce s malým časovým vytížením pro dva různé zaměstnavatele s hrubou měsíční odměnou 10 000 korun.

Do dosažení řádného důchodového věku může předčasný důchodce pracovat na dohodu o provedení práce, jestliže je hrubá odměna 10 000 korun a méně, protože z takto vysoké odměny se neplatí sociální pojištění, přičemž limit se sleduje u každého zaměstnavatele zvlášť.